Search
Advertisement
  • System reklamy Test
Wrzesień 2018
P W Ś C P S N
« mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  • Technika i technologia malarsko- lakiernicza

    5 lat ago
    Technika i technologia malarsko-lakiernicza nadająca doskonały wygląd lakierowanym powierzchnią przez właściwy dobór urządzeń wraz z odpowiednimi lakierami, farbami, podkładkami oraz rozpuszczalnikami. Odpowiednie nakładanie powłok lakierniczych jaki i technologi malowania proszkowego, przygotowania powierzchni przed malowaniem, utwardzania farb proszkowych czy też badania powłok lakierniczych, gładzi szpachlowych , kładzenia farb emulsyjnych. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku rozwija się…
  • Technika i technologia w przemyśle mleczarskim

    5 lat ago
    Przemysł mleczarski obejmuje swoim zasięgiem przedsiębiorstwa które skupują oraz przetwarzają dane produkty: mleczne (jogurty, serki homogenizowane), mleko, śmietanę, sery topione i twarogowe, masło, napoje mleczne, lody czy też mleko w proszku, zawierające dużo składników odżywczych więc codzienna dieta powinna być bogata w dane produkty. Odpowiednia technika i technologia pozwala na wytwarzanie, przechowywanie oraz odpowiednie…
  • Technika i technologia budownictwa okrętowego

    5 lat ago
    Technika i technologia budownictwa okrętowego obejmuje swoim zasięgiem następujące działy: projektowo konstrukcyjne okrętownictwa, pracownie technologiczno projektowe stoczni oraz innych zakładów bezpośrednio związanych z budową okrętów, przeprowadzanych remontów statków jak i potrzebnego ich wyposażenia jak i również w ośrodkach badawczo rozwojowych techniki okrętowej i wiele innych. Stosowane najnowsze udoskonalone technologie i praktyczne rozwiązanie techniczne pozwalają…

Technologia i technika produkcji pieczywa

Technologia i technika produkcji pieczywa jak i wyrobów ciastkarskich ,na które składają się podstawowe procesy: mieszanie, fermentację oraz wypiek które również podzielić można na formowanie , przenoszenie, przepływ oraz dzielenie które zagwarantuje nam przy odpowiednim doborze procesów najwyższą jakość produktu przy najmniejszym zużyciu energii, pracy itp. Metody technologiczne dopasowane są do właściwości surowca wyposażenia technicznego i oczywiście do upodobań człowieka. Do stosowania produkcji pieczywa i wyrobów ciastkarskich używamy w zależności od mąki następujących technologi: ciasta pszennego ( czyli drożdżowego), żytniego ( ukwaszonego) oraz mieszanego i który składają się poszczególne procesy wytwarzania i są przeznaczone też inne metody oraz czas wyrobu. Technika i technologia produkcji pieczywa podlega podziałowi na kęsy, rozrostowi jak i obróbce termicznej za pomocą wody,soli, cukru oraz drożdży z którego wychodzi doskonały kształt, a wszystkie odchylenia mogą być spowodowane niestarannym kształtowanie kęsów albo złą fermentacją, złymi warunkami wypieku.

Comments are closed.