Search
Advertisement
  • System reklamy Test
Sierpień 2017
P W Ś C P S N
« mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
  • Technika i technologia chemiczna

    4 lata ago
    Technika i technologia chemiczna są to poszczególne dziedziny naukowe z zakresu nauk technicznych i chemicznych które mają na celu przekształcania różnych surowców w praktyczne produkty, również odgrywa nie kwestionowaną rolę w wprowadzaniu nowych rozwiązań oraz wyrobów technologi, modernizacji oraz zmniejszania procesów zanieczyszczeń uwzględniając ochronę środowiska. Dane produkty uzyskiwane są w reakcji chemicznych w skali…
  • Technika i technologia druku do maszyny

    4 lata ago
    Niska odporność na ścieranie i promieniowanie UV są podstawowymi wadami druku ,na które trzeba zwrócić uwagę podczas dogadywania do materiału. Technika i technologia druku do maszyny to najwyższej klasy jakości zdjęcia i grafiki, najnowocześniejsze techniki rastrowania hybrydowego i stochastycznego, w każdej składni koloru co daje doskonałe przejście w różne tonacje. Sublimacja pozwala na przechodzenie…
  • Technika i technologia druku na koszulkach

    4 lata ago
    Odpowiednia technika i technologia druku na koszulkach przyczyna się do powstawania wytrwałych odpornych na światło i pranie materiałow: koszulek, bluz, spodni z nadrukami. To nic innego jak nakładanie czy zgrzewanie i nanoszenie druku na tkaninę. W zgrzewanie transferów na materiał z wcześniej przygotowanych szablonów pokrytych klejem jest szybkie i doskonale nadające się na czapki,…

Technologia i technika produkcji pieczywa

Technologia i technika produkcji pieczywa jak i wyrobów ciastkarskich ,na które składają się podstawowe procesy: mieszanie, fermentację oraz wypiek które również podzielić można na formowanie , przenoszenie, przepływ oraz dzielenie które zagwarantuje nam przy odpowiednim doborze procesów najwyższą jakość produktu przy najmniejszym zużyciu energii, pracy itp. Metody technologiczne dopasowane są do właściwości surowca wyposażenia technicznego i oczywiście do upodobań człowieka. Do stosowania produkcji pieczywa i wyrobów ciastkarskich używamy w zależności od mąki następujących technologi: ciasta pszennego ( czyli drożdżowego), żytniego ( ukwaszonego) oraz mieszanego i który składają się poszczególne procesy wytwarzania i są przeznaczone też inne metody oraz czas wyrobu. Technika i technologia produkcji pieczywa podlega podziałowi na kęsy, rozrostowi jak i obróbce termicznej za pomocą wody,soli, cukru oraz drożdży z którego wychodzi doskonały kształt, a wszystkie odchylenia mogą być spowodowane niestarannym kształtowanie kęsów albo złą fermentacją, złymi warunkami wypieku.

Comments are closed.