Search
Advertisement
  • System reklamy Test
Styczeń 2018
P W Ś C P S N
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
  • Technika agrobiznesu i technologia żywienia

    4 lata ago
    Technika agrobiznesu jest to zakres usług który obejmuje turystykę na wsi,zajmuje się przede wszystkim doradztwem w zakresie ekonomi, organizacyjnymi oraz dostosowaniem odpowiednich zmian dla przekształcenia rolnictwa na obowiązujące zasady agroturystyczne. Zajmuje się również restrukturyzacją niskotowarowych gospodarstw, fachowym doradztwem na starcie dla młodych rolników jak i przetwórstwem spożywco rolnych. Technologia żywienia łączy ze sobą różne…
  • Technika i technologia malarsko- lakiernicza

    4 lata ago
    Technika i technologia malarsko-lakiernicza nadająca doskonały wygląd lakierowanym powierzchnią przez właściwy dobór urządzeń wraz z odpowiednimi lakierami, farbami, podkładkami oraz rozpuszczalnikami. Odpowiednie nakładanie powłok lakierniczych jaki i technologi malowania proszkowego, przygotowania powierzchni przed malowaniem, utwardzania farb proszkowych czy też badania powłok lakierniczych, gładzi szpachlowych , kładzenia farb emulsyjnych. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku rozwija się…
  • Technika i technologia w przemyśle mleczarskim

    4 lata ago
    Przemysł mleczarski obejmuje swoim zasięgiem przedsiębiorstwa które skupują oraz przetwarzają dane produkty: mleczne (jogurty, serki homogenizowane), mleko, śmietanę, sery topione i twarogowe, masło, napoje mleczne, lody czy też mleko w proszku, zawierające dużo składników odżywczych więc codzienna dieta powinna być bogata w dane produkty. Odpowiednia technika i technologia pozwala na wytwarzanie, przechowywanie oraz odpowiednie…

Technologia i technika produkcji pieczywa

Technologia i technika produkcji pieczywa jak i wyrobów ciastkarskich ,na które składają się podstawowe procesy: mieszanie, fermentację oraz wypiek które również podzielić można na formowanie , przenoszenie, przepływ oraz dzielenie które zagwarantuje nam przy odpowiednim doborze procesów najwyższą jakość produktu przy najmniejszym zużyciu energii, pracy itp. Metody technologiczne dopasowane są do właściwości surowca wyposażenia technicznego i oczywiście do upodobań człowieka. Do stosowania produkcji pieczywa i wyrobów ciastkarskich używamy w zależności od mąki następujących technologi: ciasta pszennego ( czyli drożdżowego), żytniego ( ukwaszonego) oraz mieszanego i który składają się poszczególne procesy wytwarzania i są przeznaczone też inne metody oraz czas wyrobu. Technika i technologia produkcji pieczywa podlega podziałowi na kęsy, rozrostowi jak i obróbce termicznej za pomocą wody,soli, cukru oraz drożdży z którego wychodzi doskonały kształt, a wszystkie odchylenia mogą być spowodowane niestarannym kształtowanie kęsów albo złą fermentacją, złymi warunkami wypieku.

Comments are closed.