Search
Advertisement
  • System reklamy Test
Styczeń 2018
P W Ś C P S N
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
  • Jak współczesne środki przekazu oddziałują na poszczególne osoby

    4 lata ago
    Stworzonym jako pierwszym urządzeniem służącym do komunikowania się było radio. To za jego pośrednictwem przekazywanie informacji na odległość stało się możliwe. Obecne media elektroniczne zostały wynalezione o wiele później. Z jakiego rozwiązania technologicznego ludzkość była zadowolona najbardziej? Pierwsze kroki radiofonii były oczywiście szeroko omawiane, nie należy mimo wszystko porównywać ich do Internetu. Dzięki ogólnemu…
  • Samochodowy lans

    4 lata ago
    Co mężczyzny nie ucieszy bardziej niż samochód, posiadający wszystkie najnowsze nowinki techniczne w sobie, na własność. Panowie lubują się w tego typu gadżetach. Nadal oczywiście chodzi o doskonały wygląd pojazdu, lecz znacznie ważniejsze stało się to, co samochód zawiera w środku. Najbardziej pożądane modele są wprost napakowane elektroniką. Wszystkie udogodnienia dla jadących, takie jak…
  • Technika i technologia w leśnictwie polskim

    4 lata ago
    Technika i technologia w leśnictwie polskim służąca leśnictwu oraz drzewnictwu, powstała ze względu na przedsiębiorstwa przemysłu drzewnemu i sytuacjiogólnych lasów. Obejmuje wprowadzanie nowych technik i technologi na dokładniejsze wykorzystanie surowca drzewnego, tworzenie nowych dziedzin przetwórstwa drzewnego, ochrony lasów przed szkodliwymi działaniami przemysłu i ochrony środowiska, ochrony przez prywatyzacją , mechanizacyjnej hodowli lasu ,prac leśnych…

Technika i technologia w przemyśle mleczarskim

Przemysł mleczarski obejmuje swoim zasięgiem przedsiębiorstwa które skupują oraz przetwarzają dane produkty: mleczne (jogurty, serki homogenizowane), mleko, śmietanę, sery topione i twarogowe, masło, napoje mleczne, lody czy też mleko w proszku, zawierające dużo składników odżywczych więc codzienna dieta powinna być bogata w dane produkty. Odpowiednia technika i technologia pozwala na wytwarzanie, przechowywanie oraz odpowiednie pakowanie dające gwarancję świeżości i najwyższej jakości przy zachowaniu niezbędnych składników i witamin. Nowoczesne maszyny przystosowane do techniki meandrowej, gdzie produkty podane wysokotemperaturowej obróbce zachowują naturalne walory smakowe oraz nieznacznym obniżeniem składników jak witaminy, związki mineralne oraz białka serwetkowego. Inaczej zachodzi produkcja mleka w proszku za pomocą mikro-filtracji ceramicznej o delikatnej pasteryzacji. Technika i technologia w przemyśle mleczarskim, gdzie zwraca się uwagę na ogólne warunki utrzymania i żywienia krów, odbiór mleka bezpośrednio od indywidualnych dostawców ma ogromne znaczenie na jakość mleka, a jego przetwarzanie na produkty spożywcze o różnej konsystencji za pomocą zaawansowanych technik produkcji np.: mikro -ultra czy nanofiltracji albo elektrodializy lub metod chromatograficznych.

Comments are closed.