Search
Advertisement
  • System reklamy Test
Październik 2017
P W Ś C P S N
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
  • Zbawienna dla ludzi technologia- już dziś!

    4 lata ago
    Bardzo często nie doceniamy tego, że technologia ma tak olbrzymi wpływ na poprawę jakości naszego życia. Niezwykle często możemy się spotkać z sytuacją, gdy przez chorobę nie jesteśmy w stanie normalnie funkcjonować. Tracimy wtedy nadzieję, nie warto jest się jednak załamywać, gdyż możemy znacząco poprawić nasze życie w mgnieniu oka. Wystarczy nam nowoczesna technologia.…
  • Technologia komórkowa w naszym życiu.

    4 lata ago
    Technologia komórkowa jest naprawdę bardzo rozpowszechniona. Wszystko zaczęło się w momencie wynalezienia telefonu, który był zrewolucjonizowanym telegrafem. Przesyłanie fonii na duże dystanse było olbrzymim krokiem naprzód. Stworzenie technologii telefonii bezprzewodowej i szeroko dostępnej to już totalna rewolucja komunikacyjna o rozmiarze światowym. Komórki otworzyły przed posiadaczami naprawdę nieskończone możliwości. Wzrosło bezpieczeństwo, dzięki możliwość powiadamiania służb…
  • Technika i technologia sztuk graficznych

    4 lata ago
    Doskonała książka technika i technologia sztuk graficznych zawierające poszczególne zagadnienia:

Technika i technologia w przemyśle mleczarskim

Przemysł mleczarski obejmuje swoim zasięgiem przedsiębiorstwa które skupują oraz przetwarzają dane produkty: mleczne (jogurty, serki homogenizowane), mleko, śmietanę, sery topione i twarogowe, masło, napoje mleczne, lody czy też mleko w proszku, zawierające dużo składników odżywczych więc codzienna dieta powinna być bogata w dane produkty. Odpowiednia technika i technologia pozwala na wytwarzanie, przechowywanie oraz odpowiednie pakowanie dające gwarancję świeżości i najwyższej jakości przy zachowaniu niezbędnych składników i witamin. Nowoczesne maszyny przystosowane do techniki meandrowej, gdzie produkty podane wysokotemperaturowej obróbce zachowują naturalne walory smakowe oraz nieznacznym obniżeniem składników jak witaminy, związki mineralne oraz białka serwetkowego. Inaczej zachodzi produkcja mleka w proszku za pomocą mikro-filtracji ceramicznej o delikatnej pasteryzacji. Technika i technologia w przemyśle mleczarskim, gdzie zwraca się uwagę na ogólne warunki utrzymania i żywienia krów, odbiór mleka bezpośrednio od indywidualnych dostawców ma ogromne znaczenie na jakość mleka, a jego przetwarzanie na produkty spożywcze o różnej konsystencji za pomocą zaawansowanych technik produkcji np.: mikro -ultra czy nanofiltracji albo elektrodializy lub metod chromatograficznych.

Comments are closed.