Search
Advertisement
  • System reklamy Test
Wrzesień 2018
P W Ś C P S N
« mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  • Wspaniała technologia komunikacyjna

    5 lat ago
    Internet, jego rozwój przyczynił się do wielu zmian we współczesnym świecie. Tylko dzięki internetowi bankowość i weszła na nowe tory, ludzie zaczęli handlować w sieci, poznawać się i utrzymywać znajomości na serwisach społecznościowych. Internet stał się wielkim medium. Technologia internetowa jest bardzo popularna, coraz więcej ludzi zyskuje dostęp do globalnej sieci internet. To internet…
  • Technika i technologia druku do maszyny

    5 lat ago
    Niska odporność na ścieranie i promieniowanie UV są podstawowymi wadami druku ,na które trzeba zwrócić uwagę podczas dogadywania do materiału. Technika i technologia druku do maszyny to najwyższej klasy jakości zdjęcia i grafiki, najnowocześniejsze techniki rastrowania hybrydowego i stochastycznego, w każdej składni koloru co daje doskonałe przejście w różne tonacje. Sublimacja pozwala na przechodzenie…
  • Technika i technologia w przemyśle mięsnym

    5 lat ago
    Aby kupić dobrej jakości, świeże mięso i wyroby masarskie, na które nie powinny docierać promienie słoneczne powodujące uaktywnienie się enzymów w pływające na starzenie się mięsa, niszczenie zawartych witamin oraz jełczenie skóry. Dlatego tak ważna jest technika przechowywania i technologia przetwarzania w przemyśle mięsnym, przedłużenie wartości przez np.: peklowanie (na mokro, sucho, lub sposobem…

Technika i technologia w przemyśle mleczarskim

Przemysł mleczarski obejmuje swoim zasięgiem przedsiębiorstwa które skupują oraz przetwarzają dane produkty: mleczne (jogurty, serki homogenizowane), mleko, śmietanę, sery topione i twarogowe, masło, napoje mleczne, lody czy też mleko w proszku, zawierające dużo składników odżywczych więc codzienna dieta powinna być bogata w dane produkty. Odpowiednia technika i technologia pozwala na wytwarzanie, przechowywanie oraz odpowiednie pakowanie dające gwarancję świeżości i najwyższej jakości przy zachowaniu niezbędnych składników i witamin. Nowoczesne maszyny przystosowane do techniki meandrowej, gdzie produkty podane wysokotemperaturowej obróbce zachowują naturalne walory smakowe oraz nieznacznym obniżeniem składników jak witaminy, związki mineralne oraz białka serwetkowego. Inaczej zachodzi produkcja mleka w proszku za pomocą mikro-filtracji ceramicznej o delikatnej pasteryzacji. Technika i technologia w przemyśle mleczarskim, gdzie zwraca się uwagę na ogólne warunki utrzymania i żywienia krów, odbiór mleka bezpośrednio od indywidualnych dostawców ma ogromne znaczenie na jakość mleka, a jego przetwarzanie na produkty spożywcze o różnej konsystencji za pomocą zaawansowanych technik produkcji np.: mikro -ultra czy nanofiltracji albo elektrodializy lub metod chromatograficznych.

Comments are closed.