Search
Advertisement
  • System reklamy Test
Wrzesień 2018
P W Ś C P S N
« mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  • Kobieta i komputer

    5 lat ago
    Większość pań marnie zna się na komputerach od strony technicznej. Oczywiście, umiemy wrzucać fotki na facebook’a czy naszą klasę, ale kiedy urządzenie nagle odmówi posłuszeństwa, nie wiem, co robić. Żadna z nas nie podejmuje się samodzielnej naprawy komputera – elektronika nie jest najmocniejszą stroną, w której się sprawdzamy. Nie dzwonimy również do firmy, zajmującej…
  • Technika agrobiznesu i technologia żywienia

    5 lat ago
    Technika agrobiznesu jest to zakres usług który obejmuje turystykę na wsi,zajmuje się przede wszystkim doradztwem w zakresie ekonomi, organizacyjnymi oraz dostosowaniem odpowiednich zmian dla przekształcenia rolnictwa na obowiązujące zasady agroturystyczne. Zajmuje się również restrukturyzacją niskotowarowych gospodarstw, fachowym doradztwem na starcie dla młodych rolników jak i przetwórstwem spożywco rolnych. Technologia żywienia łączy ze sobą różne…
  • Jak współczesne środki przekazu oddziałują na poszczególne osoby

    5 lat ago
    Stworzonym jako pierwszym urządzeniem służącym do komunikowania się było radio. To za jego pośrednictwem przekazywanie informacji na odległość stało się możliwe. Obecne media elektroniczne zostały wynalezione o wiele później. Z jakiego rozwiązania technologicznego ludzkość była zadowolona najbardziej? Pierwsze kroki radiofonii były oczywiście szeroko omawiane, nie należy mimo wszystko porównywać ich do Internetu. Dzięki ogólnemu…

Technika i technologia w przemyśle mięsnym

Aby kupić dobrej jakości, świeże mięso i wyroby masarskie, na które nie powinny docierać promienie słoneczne powodujące uaktywnienie się enzymów w pływające na starzenie się mięsa, niszczenie zawartych witamin oraz jełczenie skóry. Dlatego tak ważna jest technika przechowywania i technologia przetwarzania w przemyśle mięsnym, przedłużenie wartości przez np.: peklowanie (na mokro, sucho, lub sposobem mieszanym), wędzenie wielogodzinne i wielodniowe zachowujące wszystkie wartości które są uzależnione od temperatury, składu dymu czyli ( gatunek drewna jego sposób wytwarzania dymu oraz jak szybko się spala jak i od prędkości dymu wędzarskiego i samej budowy komory wędzarskiej. Rozwój techniki oraz większa świadomość ekologiczna wpływa na smażenie, mielenie, wędzenie, gotowanie oraz pieczenie gotowe produkty jaki półprodukty dostępne w sklepach, masarniach lub prywatnych przetwórców podatne przeróbce termicznej nadbierają wyglądu i formy. Technika i technologia w przemyśle mięsnym zaczyna się od właściwego uboju, rozbiórki przez właściwy sposób i za pomocą właściwych narzędzi i maszyn z którego robi się doskonałe np.: kiełbasy, parówki, szynki, balerony, polędwice czy żeberka, golonki, słoniny czy boczki itp.

Comments are closed.