Search
Advertisement
  • System reklamy Test
Sierpień 2017
P W Ś C P S N
« mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
  • Technika i technologia druku na koszulkach

    4 lata ago
    Odpowiednia technika i technologia druku na koszulkach przyczyna się do powstawania wytrwałych odpornych na światło i pranie materiałow: koszulek, bluz, spodni z nadrukami. To nic innego jak nakładanie czy zgrzewanie i nanoszenie druku na tkaninę. W zgrzewanie transferów na materiał z wcześniej przygotowanych szablonów pokrytych klejem jest szybkie i doskonale nadające się na czapki,…
  • Technika i technologia informacyjna

    4 lata ago
    Technika i technologia informacyjna to zespół urządzeń (komputerów), narzędzi (różnych oprogramowań) jak i również inne technologie służące na porozumiewanie się i przepływanie informacji jej zarządzanie oraz gromadzenie, gdzie zaliczamy następujące działy: informatykę, informację, komunikację oraz komputery. Oba te procesy zajmują się doskonaleniem źródeł informacji wykorzystywanej w każdej dziedzinie życia np.: bankowości, przemyśle, handlu w…
  • Samochodowy lans

    4 lata ago
    Co mężczyzny nie ucieszy bardziej niż samochód, posiadający wszystkie najnowsze nowinki techniczne w sobie, na własność. Panowie lubują się w tego typu gadżetach. Nadal oczywiście chodzi o doskonały wygląd pojazdu, lecz znacznie ważniejsze stało się to, co samochód zawiera w środku. Najbardziej pożądane modele są wprost napakowane elektroniką. Wszystkie udogodnienia dla jadących, takie jak…

Technika i technologia w przemyśle mięsnym

Aby kupić dobrej jakości, świeże mięso i wyroby masarskie, na które nie powinny docierać promienie słoneczne powodujące uaktywnienie się enzymów w pływające na starzenie się mięsa, niszczenie zawartych witamin oraz jełczenie skóry. Dlatego tak ważna jest technika przechowywania i technologia przetwarzania w przemyśle mięsnym, przedłużenie wartości przez np.: peklowanie (na mokro, sucho, lub sposobem mieszanym), wędzenie wielogodzinne i wielodniowe zachowujące wszystkie wartości które są uzależnione od temperatury, składu dymu czyli ( gatunek drewna jego sposób wytwarzania dymu oraz jak szybko się spala jak i od prędkości dymu wędzarskiego i samej budowy komory wędzarskiej. Rozwój techniki oraz większa świadomość ekologiczna wpływa na smażenie, mielenie, wędzenie, gotowanie oraz pieczenie gotowe produkty jaki półprodukty dostępne w sklepach, masarniach lub prywatnych przetwórców podatne przeróbce termicznej nadbierają wyglądu i formy. Technika i technologia w przemyśle mięsnym zaczyna się od właściwego uboju, rozbiórki przez właściwy sposób i za pomocą właściwych narzędzi i maszyn z którego robi się doskonałe np.: kiełbasy, parówki, szynki, balerony, polędwice czy żeberka, golonki, słoniny czy boczki itp.

Comments are closed.